Культура Фото

Франківський “Новий театр” поставить комедію-мюзикл за твором Чехова (ФОТО)

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr
У п’ятницю, 22 березня, в приміщенні НД «Княгинин» відбулася прес-конференція Нового театру, присвячена прем’єрі комедії-мюзиклу «PROпозиція» за однойменною п’єсою Антона Чехова.

П’єса була написала ще 1888 році, проте, за словами творців вистави, дуже актуальна сьогодні. Режисер Тарас Бенюк каже, що сама ідея поставити комедію належала Сергію Романюку, який працював у них, і самий мюзикл ставився під нього, проте, він помер. Його роль зіграє сам Тарас.

“Я думаю, що це буде дуже цікаво,зважаючи на сьогоднішні події в Україні. Там присутня і політика, яка зараз є найбільш обговорюваною темою. Ми створили сучасне село з елементами Техасу. Це не просто комедія, це і смішно і грішно” – каже Тарас Бенюк.

Перекладом займався Володимир Підцерковний і перед ним стояло важке завдання зберегти ту автентичність та гру слів. Проте, як стверджує, творчий колектив, справився він феноменально добре. Тексти та мелодії пісень створювала Соломія Ільницька.

“Коли я вперше прочитала п’єсу – я думала, що окрім того, що персонажі сваряться, нічого більше не відбувається. А коли люди сваряться, вони переходять на високі регістри голосу і виникла ідея чому б у напружених моментах сварок вони не співали”, – говорить Соломія Ільницька.

“За цією комедією є актуальність. Для мене вона про те, що люди не чують один одного, а деколи і не хочуть чути. Коли ми спідкуємося з рідними друзями, коханими ми відстоюємо тільки свою гординю. Я надіюся глядачі проаналізують цю ситуацію та візьмуть до уваги,” – каже актор Володимир Тафійчук.

У творі є протистояння персонажів, тому і танцюристи на сцені поділені на дві групи.

Також режисер сподівається, що до кінця року вже закінчаться ремонтні роботи і “Новий театр” буде відкритий. Відвідати прем’єру мюзиклу всі охочі зможуть 27 березня о 19:00 в обласній філармонії.

Читайте «Репортер» у Telegram – лише якісні новини та цікаві статті у вашому телефоні
Донат
Читайте «Репортер» у  Telegram та Instagram  – лише якісні новини та цікаві статті у вашому телефоні
 

Comments are closed.