Відео Культура Фото

Франківські студенти показали виставу про Шевченка (ФОТО, ВІДЕО)

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr
На сцені франківської філармонії відбулася прем’єра вистави «Портрет». Її поставили актори драматичного гуртка медуніверситету.

Репетицї проводили три тижні. Музичний супровід – бандура від студентки третього курсу медфакультету Марти Блонни, інформує прес-служба університету.

Шевченка у різні життєві періоди, – під час заслання та під час повернення в Україну, – грали учасники чоловічої хорової капели «Сурма» ім. Б. Волосянка.

Наймолодші учасники вистави – діти, для яких це був дебютний виступ на великій сцені, є вихованцями місцевої театральної студії «Аrt Міks». Дівчата у ролі муз, художниць, які малювали життєву дорогу Тараса, є учасницями вокальних ансамблів, що діють на базі відділу культури і дозвілля ІФНМУ.

«Всі персонажі, яких ми показали відіграли особливу роль в житті Шевченка, – розповідає режисерка вистави, керівник драмгуртка ІФНМУ Наталія Козачок. – І студенти справилися зі своїми завданнями. Більшість із них є першокурсниками і це був їхній дебют».

За словами студентів-акторів, робота над виставою «Портрет» дозволила їм по-особливому зануритися у життя і творчість Шевченка, і, ніби разом з ним пройти важливі події життєвого шляху. Вже за тиждень учасники драмгуртка беруться за нову постановку.

Читайте «Репортер» у Telegram – лише якісні новини та цікаві статті у вашому телефоні
Донат
Читайте «Репортер» у  Telegram та Instagram  – лише якісні новини та цікаві статті у вашому телефоні
 

Comments are closed.