Культура

До Франківська їде Олександр Ройтбурд: буде велика виставка та дискусії

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr
У понеділок, 21 січня, в Івано-Франківську вперше відбудеться виставка творів Олександра Ройтбурда з приватних колекцій Юрія Когутяка, Андрія Адамовського і Зенка Афтаназіва.

Експозиція складається з 17 великих живописних полотен та буде представлена в Музеї мистецтв Прикарпаття та галереї ЧЕЧ за підтримки українського Клубу колекціонерів сучасного мистецтва, пише In-Art.

“Не буде перебільшенням сказати, що моє становлення як колекціонера відбувалось під сильним впливом Олександра, – каже глава правління українського Клубу колекціонерів сучасного мистецтва Юрій Когутяк. – Останні 10 років він завжди знаходиться в фокусі моїх інтересів, постійно змінюючись, розвиваючись, дивуючи. В кожному творі зберігається його унікальна і пізнавана мова. Важливим для мене є і те, що протягом останнього бурхливого пятиріччя, він не зайняв відсторонену позицію, а є активним учасником і модератором змін у країні”.

За словами Юрія Когутяка, за 15 років він зібрав одну з найбільших колекцій творів Олександра Ройтбурда, яку і представлять у Івано-Франківську.

Олександр Ройтбурд – не лише один із основних художників “української нової хвилі”, але й багато в чому її творець. Вже на Республіканській молодіжній виставці 1987 року у Києві, з якої і почалася “перебудова” в українському мистецтві, 26-річний Ройтбурд став однією з “зірок”. Його твори найбільш повно вписуються у постмодерністську модель мистецтва, з її захопленням цитатами, вільним еклектизмом, поєднанням “високого” і “низького”, класичного і популярного.

У рамках виставки заплановані зустрічі, які дадуть можливість усім зацікавленим взяти участь у дискусіях:
21 січня, понеділок 

15:00 – Музей мистецтв Прикарпаття

«Художній музей: наука — атракція, історія – спектакулярність, живопис – нові медіа».

(Учасники: директор Одеського обласного художнього музею Олександр Ройтбурд і директор Музею мистецтв Прикарпаття Василь Романець. Модератор – Анатолій Звіжинський)

18:00 – презентація Клубу Колекціонерів та відкриття виставки в Галереї ЧЕЧ
22 січня, вівторок

12:00 – Галерея ЧЕЧ

Панельна дискусія «Колекціонування мистецтва в Україні – спорт чи пригода».

(Олександо Ройтбурд, Юрій Когутяк. Модератор – Анатолій Звіжинський)

Читайте «Репортер» у Telegram – лише якісні новини та цікаві статті у вашому телефоні.
Донат
Читайте «Репортер» у  Telegram та Instagram  – лише якісні новини та цікаві статті у вашому телефоні
 

Comments are closed.