Культура

Цими вихідними на Прикарпатті пройде фестиваль лемківської пісні

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr
На вихідних, 10 та 11 листопада, на Івано-Франківщині відбудеться фестиваль “Осьін лемківска”.

Фестиваль почнеться 10 листопада о 14.00 в облфілармонії у Франківську. Крім того, свято пройде 11-го – на Рожнятівщині, в селі Нижній Струтинь, пише “Репортер” з посиланням на прес-службу обласної організації “Молода Просвіта”.

Як зазначила організаторка, голова товариства “Лемківщина” Оксана Данилів, на фестиваль з’їдуться артисти звідусіль: як із сусідніх областей, так і з-за кордону. Метою дійства є привернення уваги широкого загалу до багатої лемківської культури, історії цієї етнографічної групи, збереження традицій через пісню.

На концерті будуть звучати уже відомі твори “Під облачком”, “Душко моя” та інші.

“Нарешті прийшов той час, коли і Франківщина створює свій лемківський фестиваль, – говорить режисерка свята, відома акторка Галина Баранкевич. – Творити нове завжди важко, але маємо надію, що «посіємо зерно», яке обов’язково рясно проросте і пустить коріння, щоб завжди пам’ятали, співали, пишались…”

Підтримати своїх друзів візитом планує і молодь Львівської та Тернопільської областей.

До теми На Прикарпатті зустрілися молоді лемки (ФОТО)

За словами представника “Молодої Лемківщини” Миколи Крупея, йому надзвичайно цікаво відвідати молодіжну програму і таким чином більш згуртуватися з однолітками, які мають лемківське коріння.

Вхід на всі заходи безкоштовний.

Фестиваль відбудеться за підтримки ІФ ОДА у рамках проекту “Ми – лемки!”, який реалізує обласна організація “Молода Просвіта”.

Читайте «Репортер» у Telegram – лише якісні новини та цікаві статті у вашому телефоні
Донат
Читайте «Репортер» у  Telegram та Instagram  – лише якісні новини та цікаві статті у вашому телефоні
 

Comments are closed.