Культура

Не вдруге в Івано-Франківську «Друга ріка»

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr

Надія Шегда Вже вкотре… у рамках реалізації програми «Слухай українське — своє краще!», а також з нагоди святкування 346-ї річниці Станиславова 8 травня Національна скаутська організація «Пласт» організувала зустріч з відомим поп-роковим гуртом «Друга ріка».

У приміщенні домівки Франківського Пласту у форматі ток-шоу відбувалося насичене спілкування між музикантами та вихованцями Пласту, які, вочевидь, вирішили не обділити хлопців своєю увагою і цікавенькими, іноді доволі дошкульними запитаннями.

Створена група на початку 1996 року. Окрилена успіхом після перемоги на фестивалі «Майбутнє України» в 1999 р. (1 місце серед 100 претендентів), «Друга ріка» записала дебютний альбом «Я є». У 2001 р. група — номінант у категорії «Краща поп-група». У 2005 р. — третій альбом групи «Рекорди», який став «золотим». Пісня «Три хвилини» повторила історію пісні «Так мало тут тебе» і стала найбільш «замовлюваною» піснею усіх закоханих. У 2006 р., з нагоди 10?ліття творчої діяльності, «Друга ріка» випускає альбом з 13?ти найкращих пісень під назвою «Денніч». Неодноразово група брала участь в українському фестивалі «Таврійські ігри», представляла Україну на міжнародних фестивалях у місті Гданськ (Польща, 2004 р.), на «Слов’янському базарі» (Білорусь, 2005 р.).

Діти, як відомо, фальш відчувають одразу ж, тому неправду їм казати важко. Саме тому на щирі запитання дітей від музикантів звучали чесні відповіді і навіть слушні поради.

Дещо з відповідей: «… Граємо справжній рок-н-рол»; «Ми такі самі придурки, як і всі»; «… про імідж свій дбаємо, а тому намагаємось одну і ту ж пісню не співати»; «Гітари мріяли розбити вже давно — тому врешті собі це дозволили»; якщо в когось виникне бажання стати музикантом, то «… можна і в 30 років взяти до рук інструмент — і стати ким хочеш…»; «нам разом завжди дуже цікаво, тому жити одне без одного просто не можемо»; Шура вважає, що «головне — змінюватись», і саме тому свого часу пішов зі «Скрябіна». Мрії, як виявилось, в учасників «Другої ріки» не рожевого, а блакитного забарвлення; а ідея щодо переодягання у жінок в кліпі «Фурія» виникла як альтернатива на пошук красунь і зовсім не доводилось їх щодо цього вмовляти. А насамкінець — слушна порада від лідера гурту: «Зі своїми батьками треба розмовляти часто, бо ніхто вас так не зрозуміє, як вони».

До виходу у світ 21?22 травня готується альбом «Мода», що, за словами хлопців з «Другої ріки», має глобальний зміст. Саме тому музканти мають бажання, аби «його слухали ще 150 років». Ось таке-от…

Р.?S. Розмір ноги, себто взуття у Валерія 45, а у Шури — 42.

Донат
Читайте «Репортер» у  Telegram та Instagram  – лише якісні новини та цікаві статті у вашому телефоні
 

Comments are closed.