Кримінал

Рецидивіст з Донбасу спалив дві церкви на Тернопільщині

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr

У Тернопільській області правоохоронці затримали 33-річного уродженця Донбасу, підозрюваного в підпалі 11 травня двох церков у селищі Залізці Зборівського району Тернопільської області.

Як повідомляє сектор з в’язків з громадськістю УМВС у Тернопільській області, наступного після підпалу дня міліціонери володіли інформацією про особу імовірного палія. Затримали його в Почаєві Кременецького району. У міліції зазначають, що 33-річний чоловік – родом із Донбасу, має чотири судимості.

Минулого року, звільнившись із місць позбавлення волі, на Донбас не повернувся, а став обживатися в Кременецькому районі.

«Гроші – основна причина, чому він вирішив обкрасти сільські церкви. Розбагатіти не вдалося – у скарбничці для пожертвувань одного храму знайшов 20, а в іншому – 32 гривні», – йдеться у повідомленні.

Храми чоловік підпалив, щоб знищити сліди злочину. «Колись він поплатився декількома роками волі за те, що правоохоронці знайшли відбитки його пальців на місці крадіжки в храмі», – наголошуютьправоохоронці.

Затриманому інкримінують ч. 2 ст. 194 Кримінального кодексу України (навмисне знищення або ушкодження майна, що заподіяло майнові збитки в особливо великих розмірах).

Пожежа без жертв сталася 11 травня між 2:12-2:40 у храмі Української греко-католицької церкви та у храмі Української автокефальної православної церкви в селищі Залізці Зборівського району Тернопільської області.

Донат
Читайте «Репортер» у  Telegram та Instagram  – лише якісні новини та цікаві статті у вашому телефоні
 

Comments are closed.