Історія

Адам і Єва на 800 років старші за Біблію – голландські учені

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr

Голландські вчені знайшли оригінальну версію історії Адама і Єви, яка приблизно на 800 років старше за біблійний текст. Історія вигнання з Раю була записана на глиняних табличках, які датуються 13-м століттям до нашої ери.

Так звані угарітські глиняні таблички були знайдені в 1929 році в Сирії і частково розшифровані в 1970 році. Дослідникам Маріо Корпель і Йоханнесу де Моор з протестантського духовного Університету Амстердама вдалося вперше перекомпілювати і переосмислити семітські тексти, написані на угарітській мові. Вчені, вивчаючі Біблію вважають, що текст про Старий Завіт був написаний близько 400 року до нашої ери.

На глиняних табличках записані клинописні тексти, де Адам представлений у вигляді Бога, який бореться з “злим богом”. Але диявол перетворюється на змія, отруює “дерево життя” і смертельно кусає Адама. Укус призводить до смертного існування. І бог Сонця, щоб утішити Адама і почати рід людський, знайомить його з Євою, “хорошою жінкою”. В результаті чого ми маємо природне репродуктивне людство, говорять дослідники.

На відміну від біблійної версії цей міф зображує Адама як Бога, говорить професор Старого Завіту і автор дослідження Маріо Корпель. “А Єва, в цій оригінальній версії, не несе ніякої вини”.

Біблійні вчені вже давно були переконані, що історія про Адама і Єву набагато старша, але досі письмових доказів цього не було.

Донат
Читайте «Репортер» у  Telegram та Instagram  – лише якісні новини та цікаві статті у вашому телефоні
 

Comments are closed.