Гроші

Голову “Укргазвидобування” затримали за збитки державі у 23 мільйони

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr

У середу, 10 грудня, вранці у Києві затримали голову ПАТ “Укргазвидобування” Сергія Костюка, повідомляє прес-служба прокуратури міста Києва.

P7080195[1]

Затримання відбулося в рамках спільної операції прокуратури міста Києва та СБУ неподалік головного офісу цієї компанії на вулиці Кудрявскій. Сьогодні ж Печерський райсуд має обрати Костюку запобіжний захід. Столична прокуратура наполягає на взятті підозрюваного під варту.

Як повідомлялося, прокуратура міста Києва погодила оголошення про підозру голові правління “Укргазвидобування” та його заступнику у зловживанні службовим становищем, що спричинило державі збитки на суму понад 23 млн гривень. Наразі розшукують другого підозрюваного.

Встановлено, що у березні поточного року між Публічним акціонерним товариством та приватною компанією, якій належить одна з найбільших в Україні мереж АЗС, укладено договір про поставку скрапленого газу. В результаті комерційна структура незаконно набула право на отримання майже 18 тис. тонн палива без попередньої оплати та за значно нижчою вартістю.

Дії посадових осіб ПАТ “Укргазвидобування” кваліфіковано за частиною 2 статті 364 Кримінального кодексу України.

Донат
Читайте «Репортер» у  Telegram та Instagram  – лише якісні новини та цікаві статті у вашому телефоні
 

Comments are closed.