Гроші

В Україні викрили 14 банків, через які відмивали державні гроші

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr

У співпраці з СБУ, МВС, а також Національним банком України правоохоронним органам вже вдалося викрити 14 фінансових установ, через які було відмито 140 млрд грн державних та бюджетних коштів.

У співпраці з СБУ, МВС, а також Національним банком України правоохоронним органам вже вдалося викрити 14 фінансових установ, через які було відмито 140 млрд грн державних та бюджетних коштів.

Про це заявив перший заступник генерального прокурора України Микола Голомша на координаційній нараді керівників правоохоронних органів у ГПУ, повідомляє прес-служба відомства.

“Це була чітка ієрархічна структура злочинної організації, яка починалася з владних структур, де продумувалися різні схеми для відмивання державних коштів через так звані “пральні банки” і “податкові ями”. Сьогодні ми проводимо активну роботу з документування всіх цих злочинів”, – наголосив Голомша.

Також заступник генпрокурора зазначив, що “за всю історію України правоохоронні органи не стикалися з таким масштабом зловживань і порушень у фінансовій та економічній сферах”.

Серед основних причин, за якими відбулися зазначені зловживання, Голомша назвав незадовільну і неефективну роботу відповідних спецпідрозділів.

“На самому початку нашої роботи ми зіткнулися з ситуацією, коли спецпідрозділи по боротьбі з організованою злочинністю, відповідальні особи та служби, які покликані документувати і розслідувати корупційні злочини в органах державної влади, в тому числі у вищих ешелонах влади, такої роботи не проводили. Незважаючи на те, що журналістами та громадськими організаціями вже були напрацьовані відповідні матеріали, правоохоронні органи цими розслідуваннями не займалися”, – розповів перший заступник генпрокурора.

Голомша також висловив сподівання, що спільні координовані заходи допоможуть активізувати роботу з викриття всіх злочинних діянь колишньої влади.

Донат
Читайте «Репортер» у  Telegram та Instagram  – лише якісні новини та цікаві статті у вашому телефоні
 

Comments are closed.