Культура

Ворохта святкує змістовно

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr

Протягом трьох днів, 22-24 серпня, у Ворохті відбувся мистецько-спортивний проект «Віадук». За ці дні художники розмалювали бетонні плити, спортсмени змагалися у стрибках з трампліна, а потім усі дружно зійшли на Говерлу й розгорнули там 12-метровий прапор.

2014823195353

«У Ворохті є чотири віадуки, – розповідає організатор свята і за сумісництвом директор місцевого Народного дому Мирослава Стефанців. – Один із них занесений у книгу рекордів Гіннесса як той, що має найбільшу арку – понад 30 метрів і найбільший радіус повороту. Це наша візитівка Ворохти, яка й надихнула на такий мистецький проект».

За словами пані Мирослави, ця арка ніби поєднує минуле й сьогодення, будуючи майбутнє, але не порушуючи минулого.

«Це такий діалог культур, який нам, сподіваємося, вдалося організувати» – зазначає організаторка.

2014823202922

Спершу захід планували як фестиваль з великою музичною програмою, але потім з музики залишили лише класичну камерну. Послухати її можна було на подвір’ї місцевої дерев’яної церкви.

А одною з ключових акцій мистецького проекту був живопис. Протягом трьох днів художники з Прикарпаття розмальовували опірну бетонну стіну, що знаходиться попри центральну дорогу на Верховину. Курував процес франківець Ярема Стецик.

2014823160402

«Погода не дала можливості все завершити, – каже Мирослава Стефанців. – Але домовилися, що через два тижні художники знову з’їдуться й допрацюють цю ідею. Вони малювали як ніби таку вишиванку. І в дуже гарному місці – у всіх на виду».

За словами пані Мирослави, проектом «Віадук» намагалися привернути увагу й до спортивного життя Ворохти. Організували турнір з футболу, провели Кубок України зі стрибків на лижах із трампліна.

Завершальною частиною проекту стала акція «Молитва за Україну». Всі гості та учасники свята зійшли на Говерлу, де розгорнули 12-метровий прапор.

Донат
Читайте «Репортер» у  Telegram та Instagram  – лише якісні новини та цікаві статті у вашому телефоні
 

Comments are closed.